Víno a ryby

Znalost toho, jaký druh vína podávat k jakému jídlu, je třešinkou na dortu gastronomického umění. Samostatnou kapitolou je pak výběr vína k různým druhům masa.

Víno, ryby a mořské plody

Jaká vína se hodí k rybám a k mořským plodům

My bychom Vám zde rádi představili několik osvědčených tipů na to, jaké víno se hodí k rybám a k mořským plodům. Obecně lze říci, že k rybám jsou vhodná spíše bílá vína, obzvláště ke kaviáru pak např. i šampaňské. Těžší aromatická a červená vína se hodí spíše k jiným druhům masa.

Ryba

Druh vína

Naše nabídka

Halibut Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier, Semillon

Pinot Gris, Grand Cru, Schlossberg, Anne Boecklin

Losos Chardonnay, Sauvignon Blanc, Semillon Pinot Blanc, Anne Boecklin, Resérve
Krab Chardonnay, Sauvignon Blanc, saké, šumivá vína Bourgogne Aligote AOC 2009
Humr Chardonnay, Sauvignon Blanc, šumivá vína Pinot Blanc, Anne Boecklin, Resérve
Krevety Pinot Blanc, Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Columbard Pouilly Fumé, Péchiognelles
Mušle Verdicchio, Pinot Grigio,Bardolino

Pinot Gris, Grand Cru, Schlossberg, Anne Boecklin

Škeble Sauvignon Blanc, šumivá vína Chassagne Montrachet 1er Cru Saint Marc 2007
Kaviár Champagne, šumivá vína Jacquesson 735
Ústřice Chardonnay, bílé Burgundské Bourgogne blanc AOC Les Setilles 2009
Hřebenatky Sancerre, Chardonnay Rully 1er Cru AOC Rabourcé 2009
Sushi Pinot Gris, saké, šumivá vína Chablis premier cru Montée-de Tonnere