Váš košík obsahuje:
0 položek
Cena nákupu:
0 Kč
Znalost toho, jaký druh vína podávat k jakému jídlu, je třešinkou na dortu gastronomického umění. Samostatnou kapitolou je pak výběr vína k různým druhům masa.
My bychom Vám zde rádi představili několik osvědčených tipů na to, jaké víno se hodí k rybám a k mořským plodům. Obecně lze říci, že k rybám jsou vhodná spíše bílá vína, obzvláště ke kaviáru pak např. i šampaňské. Těžší aromatická a červená vína se hodí spíše k jiným druhům masa.
Ryba
|
Druh vína |
Naše nabídka |
Halibut | Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier, Semillon | |
Losos | Chardonnay, Sauvignon Blanc, Semillon | Pinot Blanc, Anne Boecklin, Resérve |
Krab | Chardonnay, Sauvignon Blanc, saké, šumivá vína | Bourgogne Aligote AOC 2009 |
Humr | Chardonnay, Sauvignon Blanc, šumivá vína | Pinot Blanc, Anne Boecklin, Resérve |
Krevety | Pinot Blanc, Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Columbard | Pouilly Fumé, Péchiognelles |
Mušle | Verdicchio, Pinot Grigio,Bardolino | |
Škeble | Sauvignon Blanc, šumivá vína | Chassagne Montrachet 1er Cru Saint Marc 2007 |
Kaviár | Champagne, šumivá vína | Jacquesson 735 |
Ústřice | Chardonnay, bílé Burgundské | Bourgogne blanc AOC Les Setilles 2009 |
Hřebenatky | Sancerre, Chardonnay | Rully 1er Cru AOC Rabourcé 2009 |
Sushi | Pinot Gris, saké, šumivá vína | Chablis premier cru Montée-de Tonnere |